IFOZ versnelt innovaties in de ouderenzorg

Er is steeds meer vraag naar zorg, zonder dat het aanbod van zorgverleners en mantelzorg kan groeien. Dat is een uitdaging die vraagt om verandering! Gelukkig zijn er veel ideeën en innovaties die kunnen helpen de zelfredzaamheid en zorg thuis te faciliteren of bestaande capaciteit te optimaliseren. Helaas lukt het weinig van deze innovaties om te slagen. Omdat ze te weinig schaal kunnen realiseren, de financiële prikkels in het zorgsysteem complex zijn of de adoptie simpelweg te traag gaat.

Onze missie | IFOZ wil innovaties in de ouderenzorg versnellen door te helpen bij de ontwikkeling en implementatie ervan. CbusineZ heeft ruime ervaring met investerings- en portfoliomanagement. De zorgorganisaties zorgen daarnaast voor inhoudelijke kennis en implementatiekracht.

Wat we doen | We helpen innovaties verder door te investeren. Hierdoor hebben ze financiële middelen om te groeien. Maar we doen veel meer dan dat en bouwen actief mee! We ondersteunen bijvoorbeeld met expertise over implementatie en het vergoed krijgen van innovaties in de ouderenzorg en brengen een groot relevant netwerk mee. Naast het investeren in bestaande innovaties, bouwen we ook zelf aan innovaties of aan coalities die de status quo uitdagen.

Uniek | Het bijzondere aan IFOZ is dat we ons ook inzetten voor de implementatie van innovaties waarin we investeren. Dat doen we via de initiatiefnemers, maar ook via acht bij ons aangesloten implementatieversterkers. Zorgorganisaties waarmee echt schaalgrootte kunnen realiseren. En verdienen we geld door het slagen van een onderneming? Dan investeren we dit opnieuw in innovaties in de ouderenzorg. Zo blijft zorggeld in de zorg.

Dit is ons team