Een IFOZ netwerkevent vol inspiratie bij Tantes Zorglab

15 mei 2023

IFOZ netwerkevent bij tante's Zorglab in Steenbergen

Vorige week dinsdag waren de partners van IFOZ te gast bij Tantes Zorglab van tanteLouise in Steenbergen. Opnieuw hadden we een mooie agenda agenda, met dit keer:

Daan de Viet, innovatiemanager van tanteLouise, nam de aanwezigen mee in de zoektocht naar slimme innovaties die fysieke overbelasting van medewerkers kunnen voorkomen. Met onder andere experimenten met een exoskelet en de inzet van HelpSoq bij het aantrekken van de elastische kousen zijn zij actief op zoek naar vermindering van de fysieke belasting van de medewerkers in de zorg.

Sjim Romme, business manager van IFOZ, leidde een workshop over de mogelijkheden en wensen met betrekking tot bestelplatformen in de zorg. Het leidde tot een interessante discussie over platforms die professionals in de dagelijkse praktijk kunnen ondersteunen. De uitdaging is om professionals ook daadwerkelijk te verleiden gebruik te maken van de mogelijkheden die hiermee geboden worden.

In het laatste deel heeft Michel van Zandvoort, directeur van de de Maastricht UMC+ Academie, ervaringen gedeeld vanuit Academie voor Patiënt en Mantelzorger. Overal vinden mooie initiatieven plaats om zelfredzaamheid te stimuleren. De centrale vraag was: hoe zorgen we ervoor dat we van elkaar kunnen leren en daarmee versneld landelijk kunnen opschalen? We deden een aantal mooie inzichten op die mogelijk leiden tot een landelijke aanpak.

We kijken terug op een succesvolle bijeenkomst waarin volop kennis en ervaringen zijn uitgewisseld en nieuwe ideeën zijn ontstaan!

Dank Stichting tanteLouise voor de gastvrijheid! We kijken uit naar het volgende event bij Thebe op 7 november 2023!